Martin Fehérváry v NHL!

9. februára 2020, ridilla, Šport

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ pôsobil vo Švédsku. V roku 2018 ho draftovalo vedenie Washingtonu z druhého kola z celkového 46. miesta. Martin však ostal ešte rok na severe Európy. Odohral celú sezónu v tamojšej najvyššej súťaži v tíme HV 71. V máji bol súčasťou slovenskej reprezentácie na domácich MS.

Po tejto sezóne si ho Capitals stiahli za veľkú mláku. Ihneď na začiatku sezóny dostal náš mladý reprezentant šancu v NHL. Odohral 3 zápasy a následne bol poslaný na farmu do Hershey, kde podáva stabilné výkony. Po 45 zápasoch na farme si ho vedenie znovu zavolalo do prvého tímu a Martin dostal šancu v ďalších dvoch zápasoch. V tom poslednom si dokonca pripísal prvý bod v kariére za asistenciu. Vďaka svojim výkonom si pýta miesto v prvom tíme skôr, než by sa možno čakalo. Napríklad v zápase proti Philadelphii hral namiesto Američana Nicka Jensena.

Náš mladý obranca je skôr výnimkou. Málokedy sa stáva, aby tak mladý Slovák tak hlasno búchal na dvere NHL. Treba si to vážiť o to viac, že napríklad Andrej Sekera či Martin Marinčin sú v posledných zápasoch len na tribúne ako zdraví nahradníci. Washington sa môže dostať v tejto sezóne ďaleko a je čoraz pravdepodobnejšie, že náš mladý bek bude neoddeliteľnou súčasťou tohto mužstva smerom do budúcna. Martin, len tak ďalej!

 

Martin Fehérváry   AHL: 45 Zápasov   4 Góly     10 Asistencií    14 Bodov   +12

NHL:  5 Zápasov    0 Gólov    1 Asistencia     1 Bod       +1