Kanada alebo USA?

21. mája 2016, ridilla, Šport

Tieto zámorské celky sa dnes stretnú v semifinále MS v hokeji. Kto z nich bude úspešnejší? Tu je prehľad ich najväčších opôr:

KANADA

Corey Perry

Kapitán javorových listov je zatiaľ správnym lídrom. Za osem zápasov na šampionáte nazbieral dohromady osem bodov za štyri góly a štyri asistencie. Je jediným hráčom na turnaji, ktorý sa môže stať členom Triple Gold Clubu. Ocitol by sa v spoločnosti hráčov, ktorý vyhrali Stanley Cup, Olympijské hry a MS. Minulý rok sa to podarilo Sidneymu Crosbymu. Perry je obávaný kanonier a dá sa očakávať, že nejaký ten gól ešte pridá.

Taylor Hall

Tento 24-ročný hokejista je so 6 gólmi najlepším strelcom Kanady na turnaji. Zúčastnil sa aj minuloročných MS. Väčšinu svojej kariéry má stále len pred sebou. V NHL nastrieľal v tejto sezóne 26 gólov. Kanada sa naňho spolieha. Je to jeden zo základných stavebných pilierov pre úspech Kanady na turnaji.

USA

Auston Matthews

Tomuto stále len 18-ročnému centrovi predpovedajú odborníci veľkú budúcnosť. Je najproduktívnejším hráčom USA a zároveň je aj najlepším strelcom s piatimi gólmi. Tréner Hynes sa naňho spolieha a dokonca ho zaradil do prvej formácie.

Dylan Larkin

Druhým najproduktívnejším Američanom je pre zmenu 19-ročný Larkin. V drese Detrotu prežil vynikajúcu nováčikovskú sezónu, v ktorej nastrieľal 23 gólov. Je to ďalší obrovský talent Američanov. Jeho výhodou je rýchle korčuľovanie, čo dokázal aj na zápase hviezd NHL.

Nastúpia dnes takto?

Kanada:

Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Matheson, Dumba – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Reinhart, Jenner – Stone, Scheifele, O’Reilly (A) – Domi

USA:

Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), McCabe, Warsofsky, Skjei, Santini – Larkin, Matthews, Foligno (A) – Nelson, Hinostroza, Vatrano – Motte, Compher, Schroeder – Fasching, Hendricks (C), Wood – Maroon.

Tip na výsledok:

5:2