Založ si blog

Kanada alebo USA?

Tieto zámorské celky sa dnes stretnú v semifinále MS v hokeji. Kto z nich bude úspešnejší? Tu je prehľad ich najväčších opôr:

KANADA

Corey Perry

Kapitán javorových listov je zatiaľ správnym lídrom. Za osem zápasov na šampionáte nazbieral dohromady osem bodov za štyri góly a štyri asistencie. Je jediným hráčom na turnaji, ktorý sa môže stať členom Triple Gold Clubu. Ocitol by sa v spoločnosti hráčov, ktorý vyhrali Stanley Cup, Olympijské hry a MS. Minulý rok sa to podarilo Sidneymu Crosbymu. Perry je obávaný kanonier a dá sa očakávať, že nejaký ten gól ešte pridá.

Taylor Hall

Tento 24-ročný hokejista je so 6 gólmi najlepším strelcom Kanady na turnaji. Zúčastnil sa aj minuloročných MS. Väčšinu svojej kariéry má stále len pred sebou. V NHL nastrieľal v tejto sezóne 26 gólov. Kanada sa naňho spolieha. Je to jeden zo základných stavebných pilierov pre úspech Kanady na turnaji.

USA

Auston Matthews

Tomuto stále len 18-ročnému centrovi predpovedajú odborníci veľkú budúcnosť. Je najproduktívnejším hráčom USA a zároveň je aj najlepším strelcom s piatimi gólmi. Tréner Hynes sa naňho spolieha a dokonca ho zaradil do prvej formácie.

Dylan Larkin

Druhým najproduktívnejším Američanom je pre zmenu 19-ročný Larkin. V drese Detrotu prežil vynikajúcu nováčikovskú sezónu, v ktorej nastrieľal 23 gólov. Je to ďalší obrovský talent Američanov. Jeho výhodou je rýchle korčuľovanie, čo dokázal aj na zápase hviezd NHL.

Nastúpia dnes takto?

Kanada:

Talbot (Pickard) – Tanev, Rielly, Ellis, Murray, Ceci, Matheson, Dumba – Perry (C), Brassard, Hall – Duchene (A), McDavid, Marchand – Gallagher, Reinhart, Jenner – Stone, Scheifele, O’Reilly (A) – Domi

USA:

Kinkaid (Condon) – Wideman, Hanifin, Murphy (A), McCabe, Warsofsky, Skjei, Santini – Larkin, Matthews, Foligno (A) – Nelson, Hinostroza, Vatrano – Motte, Compher, Schroeder – Fasching, Hendricks (C), Wood – Maroon.

Tip na výsledok:

5:2

Martin Fehérváry v NHL!

09.02.2020

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ [...]

Aký majú význam maďarské tímy v našej lige?

03.02.2020

Súčasťou našej najvyššej hokejovej súťaže sú už druhú sezónu dve mužstvá z Maďarska. Myslím, že je potrebné vyjadriť názor na význam pôsobenia týchto tímov v Tipsport lige. Pozrime sa na aktuálnu situáciu. V konkurencii 13 mužstiev je Miškovec na 9. mieste a Budapešť je ešte o pozíciu nižšie. V minulej sezóne sa do play-off dostal iba MAC Budapešť, ale tam [...]

Slováci v NHL

02.02.2020

Dianie najlepšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde. Nedávno sme boli svedkami zápasu hviezd. Viacerí pozvaní hráči tento zápas odignorovali. Vyhovorili sa na zranenia a radšej si dopriali krátku dovolenku. Je otázne, či ich zdravotné patálie boli relevantné, avšak jedno je isté. Ani v tomto roku nemalo Slovensko zastúpenie na tomto hokejovom podujatí. Napriek tomu si však [...]

polícia páska

Tragédia v Rohožníku: Muž mŕtvy, pobodaná žena a deti v nemocnici

27.04.2024 08:10

Záchranári vyslali ambulancie do bytového domu v okrese Malacky, kde bolo pobodaných viacero osôb.

Kolumbijská univerzita, Palestína, Izrael

Propalestínski študenti na Kolumbijskej univerzite budú pokračovať v proteste

27.04.2024 07:51

Študenti Kolumbijskej univerzity v New Yorku, ktorí začali celoamerickú vlnu propalestínskych univerzitných protestov, sa nedohodli s vedením školy.

vojna na Ukrajine, Charkov, záchranári, ruský útok, bombardovanie

New York Times: Charkov je nezlomný. Bombardované mesto napriek strachu žije

27.04.2024 07:30

Každodenné ruské útoky u obyvateľov Charkova stupňujú obavy, ale život v meste sa nezastavil, napísal denník The New York Times.

vojna na Ukrajine, Olaf Scholz, dron

ONLINE: ISW: Zmraziť front? To je predčasné, víťazstvo Ukrajiny netreba odpisovať

27.04.2024 06:30, aktualizované: 08:05

Debaty o nutnosti zmraziť frontovú líniu sú predčasné, tvrdí americký Inštitút pre štúdium vojny.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 26377x
Priemerná čítanosť článkov: 2198x

Autor blogu

Kategórie