Založ si blog

Zdoláme dnes Kanadu?

Slovákov dnes čaká piaty zápas na šampionáte. Po prehrách s Bieloruskom a Nemeckom majú naši hokejisti len teoretickú šancu na postup do štvrťfinále. Nádej však stále žije. Najlepšie by bolo, ak by sa nám podarilo uchmatnúť nejaký bod už dnes. Nastúpime však proti silnej Kanade, ktorá na Majstrovstvách sveta neprehrala už 14 zápasov v rade. Máme šancu zdolať tento hviezdny tím? Máme, ale musíme hrať ako tím. Dnešný zápas môže rozhodnúť viacero faktorov:

1. Výkon brankárov

V bráne dostane šancu Julo Hudáček. Jeho percentuálna úspešnosť na MS je tesne nad 89%. Julo má svoju kvalitu a treba veriť, že sa proti Kanade ukáže v dobrej forme. Ak dnes chceme uspieť, potrebujeme dobré zákroky brankára.

2.Využitie presiloviek

Viete, aké nám patrí umiestnenie vo využívaní presiloviek na turnaji? V tejto veľmi dôležitej činnosti sme poslední. Čo je potrebné urobiť, aby sme boli úspešnejší? Skúsme z presiloviek vynechať Réwaya, Tomu zatiaľ šampionát vôbec nevychádza. Tréner Cíger by mohol skúsiť variantu s troma obrancami. Minulý rok to urobil kouč amerického tímu a tento ťah sa ukázal ako správny. Mali by sme to skúsiť aj my.

3.Koncentrácia počas celého zápasu

Prečo sme prehrali s Nemeckom? Prečo sme prehrali s Bieloruskom? Lebo sme v obidvoch zápasoch doslova prespali nejakú tretinu. Proti silnej Kanade musíme byť pozorný celých 60 minút, vtedy máme šancu uspieť.

 

Martin Fehérváry v NHL!

09.02.2020

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ [...]

Aký majú význam maďarské tímy v našej lige?

03.02.2020

Súčasťou našej najvyššej hokejovej súťaže sú už druhú sezónu dve mužstvá z Maďarska. Myslím, že je potrebné vyjadriť názor na význam pôsobenia týchto tímov v Tipsport lige. Pozrime sa na aktuálnu situáciu. V konkurencii 13 mužstiev je Miškovec na 9. mieste a Budapešť je ešte o pozíciu nižšie. V minulej sezóne sa do play-off dostal iba MAC Budapešť, ale tam [...]

Slováci v NHL

02.02.2020

Dianie najlepšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde. Nedávno sme boli svedkami zápasu hviezd. Viacerí pozvaní hráči tento zápas odignorovali. Vyhovorili sa na zranenia a radšej si dopriali krátku dovolenku. Je otázne, či ich zdravotné patálie boli relevantné, avšak jedno je isté. Ani v tomto roku nemalo Slovensko zastúpenie na tomto hokejovom podujatí. Napriek tomu si však [...]

Peniaze, euro, kufrík

Rakúski colníci našli na letisku vo Viedni v batožine 700-tisíc eur

28.04.2024 21:39

Rakúski colníci objavili 700 000 eur v hotovosti v batožine na letisku vo Viedni, ktorá patrila dvom bratrancom cestujúcim do Istanbulu.

oheň, kozub, kachle, plameň

Kysucký hotel Marlene horel, požiar strechy už lokalizovali

28.04.2024 19:09

Strechu hotela v Oščadnici zasiahol v nedeľu popoludní požiar, rozšíril sa aj do jeho podkrovných priestorov a ubytovacej časti.

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 26390x
Priemerná čítanosť článkov: 2199x

Autor blogu

Kategórie