Založ si blog

HK POPRAD

Poprad odštartoval túto sezónu veľmi zle. Pokus s ambicióznym trénerom Jonákom, ktorý prišiel zo zámoria, kde trénoval v juniorských súťažiach sa nevydaril. Mužstvo sa v úvode ročníka potácalo na dne tabuľky. Divácky záujem bol minimálny. Situácia si jednoducho žiadala zmenu. A tá prišla v podobe výmeny trénerov. Jonáka nahradil Marcel Ozimák, ktorý prišiel do Popradu z KHL, kde pôsobil ako asistent trénera v ruskom mužstve Jekaterinburg. Od jeho príchodu Poprad vstal zmŕtvych. Začal zbierať body a postupne sa dostal z posledného, desiateho miesta až na súčasné piate miesto. Ozimák mužstvu vštepil jasný systém, ktorý sa snažia hráči dodržiavať. Nedávno mužstvo opustili opory ako Brejčák, Rapáč či Lapšanský. Vedenie však zohnalo adekvátne náhrady.

Dôležité je, že sa hráči môžu opierať o kvalitné výkony brankára Šúreka, ktorý prišiel do Popradu vrámci try – outu, ktorý Poprad usporiadal v lete. Šúrek doposiaľ odchytal 35 zo 41 zápasov Popradu v tejto sezóne a má úspešnosť zásahov na úrovni 92,34%. Slabinou tímu je obrana. Jednoznačne najlepším obrancom tímu je Štefan Fabian, ktorý nevynechal ešte ani jeden zápas v sezóne. Dopĺňa ho skúdený Suchý, ktorý je najproduktívnejším obrancom tímu so 14 bodmi. Vedenie prednedávnom prilákalo do tímu dvoch ruských obrancov, Guliaev ani Postnikov však zatiaľ nehrajú práve najlepšie. Jednoznačne najsilnejšia časť tímu je útok. Výhodou tímu je, že má štyri vyrovnané útoky. Najproduktívnejším hráčom je Marek Zagrapan. Veľmi produktívny a zároveň prospešný pre tím je nestarnúci Arne Kroták. Mužstvu určite pomohol príchod Patrika Svitanu, ktorý od svojho príchodu pod Tatry zaznamenal 4 góly v šiestich zápasoch.

HK Poprad má momentálne výbornú formu a dá sa predpokladať, že sa v tabuľke ešte posunie nahor. Ak bude až do konca základnej časti podávať kvalitné výkony, môže vstúpiť do play-off zo štvrtého miesta, Ak chce byť mužstvo konkurencieschopné aj v play-off, bude musieť zohnať ešte jedného kvalitného obrancu.

Štatistiky hráčov HK Poprad po 41 zápasoch:

  1. Marek ZAGRAPAN   12G   19A        31 Bodov
  2. Arne KROTÁK           12G   14A        26 Bodov
  3. Peter LICHANEC      10G    14A        24 Bodov
  4. Lukáš HVILA              9G       9A         18 Bodov
  5. Tomáš TROLIGA        8G      10A       18 Bodov

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt HK POPRAD

Martin Fehérváry v NHL!

09.02.2020

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ [...]

Aký majú význam maďarské tímy v našej lige?

03.02.2020

Súčasťou našej najvyššej hokejovej súťaže sú už druhú sezónu dve mužstvá z Maďarska. Myslím, že je potrebné vyjadriť názor na význam pôsobenia týchto tímov v Tipsport lige. Pozrime sa na aktuálnu situáciu. V konkurencii 13 mužstiev je Miškovec na 9. mieste a Budapešť je ešte o pozíciu nižšie. V minulej sezóne sa do play-off dostal iba MAC Budapešť, ale tam [...]

Slováci v NHL

02.02.2020

Dianie najlepšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde. Nedávno sme boli svedkami zápasu hviezd. Viacerí pozvaní hráči tento zápas odignorovali. Vyhovorili sa na zranenia a radšej si dopriali krátku dovolenku. Je otázne, či ich zdravotné patálie boli relevantné, avšak jedno je isté. Ani v tomto roku nemalo Slovensko zastúpenie na tomto hokejovom podujatí. Napriek tomu si však [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

Kim Jo-džong

Sestra severokórejského vodcu: Vybudujeme ohromnú vojenskú silu

24.04.2024 09:50

Severná Kórea tvrdí, že vojenské cvičenia USA sú prípravou na jadrovú vojnu proti Pchjongjangu.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 26364x
Priemerná čítanosť článkov: 2197x

Autor blogu

Kategórie