Založ si blog

Postúpi Slovan do play-off?

HC Slovan pôsobí v KHL už piatu sezónu. Zo štyroch pokusov sa mu dvakrát podarilo dostať do play-off, kde v oboch prípadoch stroskotal už v prvom kole. Pred touto sezónou vedenie mužstva dotiahlo do tímu veľmi zaujímavých hokejistov. Získalo najlepšieho strelca NHL zo sezóny 2005/06, ktorý prišiel do Slovana z Dinama Minsk. Novým kapitánom belasých sa stal Andrej Meszároš, ktorý prišiel z Novosibirsku. Okrem neho získal Slovan ešte viacerých kvalitných hokejistov. A ako to vyzerá po približne polovici základnej časti? Zverenci českého búrliváka Miloša Říhu sa nachádzajú po 33 zápasoch na nepostupovej desiatej priečke. Prečo sú až desiati? Ako je možné, že mužstvo nabité hviezdami je mimo postupu do play-off? Tu je niekoľko dôvodov:

1.Zranenia

V prvom zápase sezóny sa zranil Smoleňák. V druhom zasa Starosta. Slovan prišiel v prvých dvoch zápasoch sezóny o dvoch dôležitých hráčov. Zranenia sa nevyhýbali mužstvu ani naďalej. Momentálne je zranených 6 hokejistov. Viedenský a Kubalík si z najväčšou pravdepodobnosťou už v tejto sezóne nezahrajú. Treba uznať, že Slovan musel veľmi často meniť zostavu. V takejto situácii sa ťažko vyhráva. Avšak, neuspokojivé výsledky tímu nemožno pripisovať iba zraneniam.

2.Nelogické ťahy vedenia

Pozrime sa na špičkové kluby NHL. Každý rok sa v nich dejú zmeny, no kostra tímu ostáva. Každý tím má svojich lídrov, ktorí len zriedkavo zmenia dres. Navyše, každoročne pribudnú do mužstiev talentovaní mladíci. V Slovane je situácia diametrálne odlišná. Po minulej sezóne odišli takmer všetky hlavné opory tímu. Višňovský ukončil kariéru. Kašpar, Barker, Tičar či Nagy už zarezávajú v iných kluboch. Kašpar dokonca v Diname Moskva skončil. Namiesto nich prišli iné opory, ktoré sú však podľa mňa prestarnuté:

Cheechoo – 36 rokov

Taffe – 35 rokov

Novák – 34 rokov

Kopecký – 34 rokov

Sú to síce kvalitní hokejisti, ale je jasné, že hokej na najvyššej úrovni už dlho hrať nebudú. Slovan by mal dávať väčší priestor mladým slovenským hokejistom. Ak ich chce mať v tíme, musí byť aktívnejší na hráčskom trhu. Zoberme si napríklad Čajkovského a Gernáta. Obaja talentovaní hokejisti sa skúšali dostať do NHL. V nižších zámorských súťažiach sa im darilo, ale na NHL to nestačilo. Preto sa rozhodli pre návrat do Európy. A kto ich získal? Sparta Praha! Ak by mal Slovan kvalitnejší skauting, títo mladí a ešte stále perspektívni obrancovia by mohli byť súčasťou bratislavského klubu a Slovan by to pravdepodobne vyšlo lacnejšie ako angažovanie Starostu či Nováka.

Belasí majú kvalitný káder, ale ja v ňom vidím takmer nulovú víziu do budúcna. Keď to takto pôjde ďalej, mužstvo sa bude každoročne výrazne obmieňať a nikdy nedosiahne úspech, v aký Bratislave diváci(a nie je ich málo) dúfajú.

3. Meškajúce výplaty

A to je hlavný dôvod neuspokojivých výsledkov. Ako sa tým hráčom hrá, keď od začiatku sezóny nevideli ani jednu výplatu? Tento problém sa opakuje a to je zlé. Široký síce sľubuje, že sa situácia zlepší, ale ja tomu pánovi už neverím ani nos medzi jeho očami…

Martin Fehérváry v NHL!

09.02.2020

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ [...]

Aký majú význam maďarské tímy v našej lige?

03.02.2020

Súčasťou našej najvyššej hokejovej súťaže sú už druhú sezónu dve mužstvá z Maďarska. Myslím, že je potrebné vyjadriť názor na význam pôsobenia týchto tímov v Tipsport lige. Pozrime sa na aktuálnu situáciu. V konkurencii 13 mužstiev je Miškovec na 9. mieste a Budapešť je ešte o pozíciu nižšie. V minulej sezóne sa do play-off dostal iba MAC Budapešť, ale tam [...]

Slováci v NHL

02.02.2020

Dianie najlepšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde. Nedávno sme boli svedkami zápasu hviezd. Viacerí pozvaní hráči tento zápas odignorovali. Vyhovorili sa na zranenia a radšej si dopriali krátku dovolenku. Je otázne, či ich zdravotné patálie boli relevantné, avšak jedno je isté. Ani v tomto roku nemalo Slovensko zastúpenie na tomto hokejovom podujatí. Napriek tomu si však [...]

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

Russia International Women's Day

Putin stratil na Ukrajine už oveľa viac vojakov ako Brežnev v Afganistane. A koľko padlých má Zelenskyj?

20.04.2024 06:00

Ukrajinci tvrdia, že zlikvidovali viac ako 450-tisíc Rusov. Moskva však hovorí len o 6-tisícoch svojich padlých. K reálnemu údaju sa asi priblížila BBC.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 26354x
Priemerná čítanosť článkov: 2196x

Autor blogu

Kategórie