Založ si blog

Vyhrajú Rusi MS?

Majstrovstvá sveta v hokeji majú za sebou zápasy v základných skupinách. Favoritov na zlato je hneď niekoľko. Najväčšie očakávania sú však od domácich Rusov. V skupine prehrali len raz a obsadili druhé miesto. Vo štvrťfinále sa stretnú proti Nemcom. Tých by mali poraziť. majú však na to, aby vyhrali turnaj? Mužstvo je nabité hviezdami a tu sú najväčšie z nich:

ALEXANDER OVEČKIN

V NHL ako jediný dosiahol métu 50 gólov. Je to bezpochyby najväčšia hviezda Rusov. Do Moskvy pricestoval počas MS, keďže bojoval s Washingtonom v play-off NHL. Na turnaji zatiaľ odohral 3 zápasy, ale ešte neskóroval. Ak chcú Rusi pomýšľať na zlato, Ovečkin musí začať strieľať góly, ktoré sa od neho očakávajú.

PAVEL DATSYUK

Dlhoročná opora Detroitu hrá na MS s céčkom na hrudi. Je považovaný za jedného z najlepších centrov na svete. Jeho skúsenosti Rusom veľmi pomáhajú. Avšak, v základnej skupine dal len jeden gól.

ARTEMI PANARIN

Panarin odohral prvú sezónu v NHL. Na MS vytvoril nebezpečnú trojicu s Dadonovom a Šipačovom. Je druhý najproduktívnejší hráč na MS. Rusko je na jeho góloch závislé. Pripomínam, že má stále iba 24 rokov.

Je jasné, že najväčšia sila Ruska je v útoku. Obrane prišiel počas MS pomôcť po vypadnutí Washingtonu Orlov. Okrem neho sú piliermi defenzívy Belov, Jemelin, Marčenko či problémový Vojnov. Brankárskou jednotkou je Bobrovskij. Ten prišiel na MS po nevydarenej sezóne v zámorskej profilige. Väčšinu základnej časti bol zranený a jeho výkony na turnaji nie sú práve najideálnejšie. Každopádne, Rusi majú výborne vyskladané mužstvo. Ja si však myslím, že to na zlato stačiť nebude. Dopadne MS takto?

1.KANADA      2.FINSKO        3.RUSKO

Predpokladaná zostava Rusov proti Nemecku:

Bobrovskij – Vojnov, Jemelin, Čudinov, Belov, Marčenko, Zajcev, Orlov – Širokov, Kuznecov, Ovečkin – Sannikov, Dacjuk, Moziakin – Dadonov, Šipačov, Panarin – Ľubimov, Kalinin, Telegin

Converted_file_8783afe0

 

Martin Fehérváry v NHL!

09.02.2020

Washington Capitals patrí medzi najlepšie tímy ligy. Môže nás len tešiť, že jeho súčasťou je aj slovenský útočník Richard Pánik. Jeho štatistiky síce nie sú príliš oslňujúce, ale po náročnom úvode sa etabloval v zostave. Richard však nie je jediný Slovák v tíme. Martin Fehérváry prežíva vôbec prvú sezónu za morom. Stále len 20-ročný obranca doposiaľ [...]

Aký majú význam maďarské tímy v našej lige?

03.02.2020

Súčasťou našej najvyššej hokejovej súťaže sú už druhú sezónu dve mužstvá z Maďarska. Myslím, že je potrebné vyjadriť názor na význam pôsobenia týchto tímov v Tipsport lige. Pozrime sa na aktuálnu situáciu. V konkurencii 13 mužstiev je Miškovec na 9. mieste a Budapešť je ešte o pozíciu nižšie. V minulej sezóne sa do play-off dostal iba MAC Budapešť, ale tam [...]

Slováci v NHL

02.02.2020

Dianie najlepšej hokejovej ligy sveta je v plnom prúde. Nedávno sme boli svedkami zápasu hviezd. Viacerí pozvaní hráči tento zápas odignorovali. Vyhovorili sa na zranenia a radšej si dopriali krátku dovolenku. Je otázne, či ich zdravotné patálie boli relevantné, avšak jedno je isté. Ani v tomto roku nemalo Slovensko zastúpenie na tomto hokejovom podujatí. Napriek tomu si však [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 12
Celková čítanosť: 26370x
Priemerná čítanosť článkov: 2198x

Autor blogu

Kategórie